Om oss

1268968_498667970221184_1147595700_o

Mikrofonberoende är en undergroundhiphopgrupp med bas i Köping och Stockholm. Gruppen startades 2011 av A.T (mitten) och Collin (höger) efter att båda haft ett långt uppehåll från musiken. Med inspiration från den politiska hiphopen startades Mikrofonberoende som en grupp med starka politiska budskap och kritik mot fascism, rasism och det kapitalistiska samhället. ”Målet är inte och kommer aldrig vara att nå ut till den bredare publiken, utan snarare att försöka bredda den publik vi vill nå ut till”, som A.T från gruppen själv formulerar inställningen till musiken.

1175366_10151521234291065_266985941_n

Hösten 2012 tillkom Jon Brower (vänster) från Högsta Dumstolen till Mikrofonberoende. Samtidigt började vi också samarbeta med NKWLN (från Insurrectional Entertainment) som producent. Och så har det varit sen dess. Nu försöker vi locka till oss fler hungriga politiska rappare för att breda kollektivet och nå ut till den politiska hiphoppubliken.


2 responses to “Om oss

  • Robert N

    ”Med inspiration från den politiska hiphopen startades Mikrofonberoende som en grupp med starka politiska budskap och kritik mot fascism, rasism och det kapitalistiska samhället. ”Målet är inte och kommer aldrig vara att nå ut till den bredare publiken, utan snarare att försöka bredda den publik vi vill nå ut till”, som A.T från gruppen själv formulerar inställningen till musiken.”
    Kul att ni kör politiskt, men om ni ska göra det så BÖR målet vara att nå ut till den bredare publiken… det är lite det som är poängen med politisk musik. Hur ska ni kunna påverka/förändra om bara likasinnade lyssnar? Det är ganska motsägelsefullt.

    • Mikrofonberoende

      Vi anser att den bredare publiken inte lyssnar på politisk hip hop. Dom kan inte förstå den eller relatera till den. Och för att fånga upp den sortens publik kan man inte snacka politik. Vi vill nå dom som förstår sig på begreppen. Är man en grupp för den stora publiken är man en grupp som har svårt att tala direkt till dem. Är man en grupp som talar för den mindre publiken så har man mycket lättare att känna den och förändra den. Dvs vi vill inte vinna några hjärtan hos den stora mainstream publiken. Vi vill göra den vänsterorienterade publiken större. Är du med?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: