Medan de rika äter

Som ni kanske visste så var det ju Nobel middag igår. Jag tycker det är rätt äckligt att man sätter ihop en sån fest för rika människor. Det är väl klart att folk som faktiskt gör feta grejer ska ha sig ett stort tack för det. Men det är ett hel bunt med människor som faktiskt inte ens nästan förtjänar att sitta där. Och att vi folk ska sitta och avundas hemma framför tv? Aldrig! jag tycker bara att det är fett sjukt och jag äcklas av att se folk sitta där.

Egentligen skulle jag vilja skriva lite om Nobel men det orkar jag inte. Istället vill jag ta upp det som hände utanför på gatorna.
Det var ju nämligen ett gäng nazister ute på gatorna och demonstrerade. Och det finns väl en hel del att säga mot nazister?

Jag satt och kollade på lite live uppdateringar från aftonbladet och vid vissa tillfällen såg det riktigt kaos ut.
Dom brukar samla upp sig vid Salem tidigare år där man hedrade en mördad nazist vid namn Daniel Wretström.

Men det här året tänkte man göra något som skulle ge högern just den publicitet dom behövde.
Man skulle alltså demonstrera centralt i Stockholm vid Mynttorget.

Jag tror dock inte att planerna gick som nazisterna hade tänkt.
Stora massor av folket samlades i Stockholm för att hålla mot demonstrationer precis som det brukade vara i Salem.
År 2007 räknade man att kostnaderna för att låta nazisterna demonstrera i Salem var ungefär som 9 derby matcher i Stockholm.

Jag vet inte riktigt hur många som nazister som demonstrerade i år men från live uppdateringarna så verkade de inte vara mer än ett hundra tal. Trotts detta lyckades dom göra bort sig igen!

Under en av uppdateringarna kunde man läsa:
”Martin Ekelund: De högerextrema delade upp sig vid Riddarhuskyrkan och två grupper rök ihop av misstag. Flaskor och burkar haglar i 30 sekunder innan de inser misstaget. Förvirring uppstår. -Vi trodde ni var motståndsrörelsen, säger en kille som är inblandad i tumultet.”

Man kan även se videos från när poliser backar över en kvinnas ben och kollar man noggrant så kan man ju nästan tro att det var planerat.
En annan sak jag tyckte aftonbladets reporter gjorde bra var när han försökte fråga poliser om nyss gripit människor varför man gör det. ”Vad har dom gjort?” Men det fanns inget riktigt svar på den frågan och det avspeglade väl ganska väl hur poliser behandlar folk som vägrar låta nazister växa.

Och hur gick det egentligen för nazisterna? Aftonbladet skriver att nazisterna attackerades av glad flaskor med mera. Och att en nazist skulle fått en flaska i ögat och fått åka till sjukhus.

Den här videon kanske visar lite hur jobbigt det kan vara att demonstrera som nazist:

Man kan se hur en taktiskt ansvarig skriker ”HÅLL IHOP” vilket ska leda till att gruppen tätar ihop sig till en klump. Kanske inte det bästa alternativet när man har ett flertal brinnande bengaler kastandes mot sig.

Och tänkta sig att så mycket kan hända medans samhällets ”viktiga” personer sitter på fin middag.
Det som kanske stör mig mest är att dessa viktiga personer ständigt talar så mycket om rasism och hur man ska stoppa den och bla bla bla. Men när rasismen visar sitt fula tryne så gör man inte så mycket mer än att skicka stora massor poliser att skydda dom.

Så arbetar våra politiker, ”mycket snack liten verkstad”

Det var nog allt för nu ha det bra!

Om Mikrofonberoende

Jag Collin Tillsammans med A.T skapade gruppen Mikrofonberoende. Främst för att kunna få ut vårat budskap på ett bra sätt. Vi båda hade redan en grund att stå på. A.T hade gästat några låtar tidigare och jag skrivit en del texter. Tillsammans fixade vi vår före detta studio Röda Bunkern. När vi senare började umgås med Innuce så blev det prat om att skaffa gemensam studio. Precis så blev det och därmed skaffade vi Studio 0221! Visa alla inlägg av Mikrofonberoende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: