Till Försvar

Tjenare!
Det var ett tag sen jag uppdaterad. Sitter i Norrland och fortsätter min semester.
Det är helt underbart här. Skulle verkligen kunna tänka mig att bo här.

Men till saken. Alla har väl läst om den här attacken som hände i Norge.
Det är nog en sak  som blivit väl uppmärksammad. Men enligt mig på fel sätt.

Jag läste idag på Expressen om Ivar Benjamin Østebøs brev till Anders Behring Breivik.
Jag tror t om att rubriken hette så.
Brevet i sig var väldigt starkt skrivet och väldigt inspirerande.

Brevet:(Norska)
Kjære Anders Behring Breivik.
Mange av mine kamerater jeg traff på Utøya er drept, og det er du som er gjerningsmannen. Du er mannen som i ren tilfeldighet ikke drepte meg, Jeg var heldig.
Du tror kanskje du har vunnet. Du tror kanskje at du har ødelagt for arbeiderpartiet og mennesker verden over som står for et flerkulturelt samfunn ved å drepe mine venner og partifeller.
Vit at du har misslykkes.
Du har ikke bare samlet verden, du har satt sjelene våre i brann, og vit at aldri før har alle stått sammen som nå.
Du omtaler deg selv som helt, ridder. Du er ingen helt. Men en ting er sikkert; du har skapt helter. På Utøya den varme julidagen skapte du noen av de største heltene verden har sett, du samlet alle verdens mennesker. Svart som hvit, mann som kvinne, barn som voksen, rød som blå, kristen som muslim.
Du har gjort dine offer til martyrer, til udødelige, og du har vist verden at når en person kan vise så mye hat som du har gjort, tenk hvor mye kjærlighet vi kan vise når vi står sammen? Mennesker jeg trodde hatet meg har gitt meg klemmer på gata, mennesker jeg ikke har hatt kontakt med på årevis har skrevet 3-400 ord om hvor mye det betyr for dem at jeg overlevde.Hva kan du si om det? Har du ødelagt noe? Du har forent oss.
Du har drept mine venner, men du har ikke drept vår sak, våre meninger, vår rett til å uttrykke oss. Muslimske kvinner har fått klemmer av tilfeldige norske kvinner på gata av sympati, og ditt mål var å skåne Europa for Islam? Ditt verk har fungert mot sin hensikt, vi har skapt et fellesskap.
Du fortjener ingen takk, du fortjener å høre hvordan planen din fungerte. Mange er sinte, du er norges mest forhatte mann. Jeg er ikke sint. Jeg frykter deg ikke. Du kan ikke røre oss, vi er større enn deg. Vi svarer ikke ondt med ondt, slik som du ville det. Vi bekjemper det onde med det gode. Og vi vinner.

Och här är även brevet på svenska.
Många av mina vänner jag träffade på Utøya dödas, och det är du som är förövaren. Du är den mannen av ren tillfällighet inte döda mig, jag var lycklig.
Du kanske tror att du har vunnit. Du kanske tror att du har förstört Labourpartiet och människor världen över som är ansvariga för ett mångkulturellt samhälle genom att döda mina vänner och kamrater.
Vet att du kommer att misslyckas.
Du har inte bara in i världen, har du ange våra själar i brand, och vet att aldrig innan alla har varit tillsammans nu.
Du refererar till dig själv som en hjälte, en riddare. Du är ingen hjälte. Men en sak är säker: du har skapat hjältar. På Utøya den heta julidag skapat några av de största hjältarna i världen har sett, samlade man alla världens folk. Svart till vitt män som kvinnor, barn som vuxen, röda som blå, Christian muslim.
Du har gjort ditt erbjudande till martyrer, det odödliga, och du har visat världen att när en person kan visa så mycket hat som ni har gjort, tänk hur mycket kärlek vi kan visa när vi är tillsammans? Människor jag trodde hatade mig har gett mig kramar på gatan, folk jag inte har haft kontakt med i många år har skrivit 300-400 ord om hur mycket det betyder för dem att jag overlevde.Hva kan du säga om det? Har du brutit något? Du har förenat oss.
Du har dödat mina vänner, men du har inte dödat vårt fall, våra åsikter, vår rätt att uttrycka oss. Muslimska kvinnor har klipp av slumpmässiga norska kvinnor på gatorna i sympati, och ditt mål var att skydda Europa för Islam? Ditt arbete har tjänat sitt syfte, har vi skapat ett samhälle.
Du förtjänar inget tack, förtjänar du att höra hur din plan fungerade. Många är arga, du är den mest hatade mannen. Jag är inte arg. Jag fruktar dig inte. Du kan inte röra oss, vi är större än du. Vi svarar inte ont med ont, som du skulle. Vi kämpar det onda med det goda. Och vi vinner.

Det jag tänkt på mest är 2 saker.
Varför är alla så inriktade på just Breivik?
Jag tror knappast att han själv har planerat det hela även om hans själv utförde attentatet.
Om det så skulle vara har han ensam utfört ett attentat andra extrema höger organisationer inte lyckats med på ett bra tag.
Något sånt här förväntar man ju sig att någon välkänd nazist grupp skulle ta på sig.
Och det är just det jag anser borde ligga i fokus. Vilken grupp var det som planerade attentatet?

Och sen just perspektivet man ser på attentaten. Man ser det i ett alldeles för litet perspektiv. Det var inte en enskild attack mot ett par ungdomar,Invandrare, Social demokrater or whatever. Det var en attack mot arbetarklassen. Och jag tror att det är där man måste tänka efter ifall man är redo på att gå till försvar. Till försvar av vår klass…

Det var allt för nu. Ha det!

Om Mikrofonberoende

Jag Collin Tillsammans med A.T skapade gruppen Mikrofonberoende. Främst för att kunna få ut vårat budskap på ett bra sätt. Vi båda hade redan en grund att stå på. A.T hade gästat några låtar tidigare och jag skrivit en del texter. Tillsammans fixade vi vår före detta studio Röda Bunkern. När vi senare började umgås med Innuce så blev det prat om att skaffa gemensam studio. Precis så blev det och därmed skaffade vi Studio 0221! Visa alla inlägg av Mikrofonberoende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: