Människan, drivande och slav

Jag har funderat på en sak rätt länge. Av någon anledning har det blivit som en sorts censur för mig. Har aldrig riktigt velat tagit upp det. Men jag tycker folk är så sjukt trångsynta och inte ser det som andra ser. Dom kanske inte vill se det eller bara inte tro sina egna ögon.

Det handlar först och främst om de människor som jag i det här fallet vill kalla svenskar.
Som tar sig till Thailand eller andra platser på jorden där man anses vara rik trotts att man kanske bara är en simpel arbetare på volvo. Men det är inte bara till arbetare jag riktar det här. Utan främst till överklassen som blomstrar den här metoden.
Det handlar om att dom åker till platser och tar med sig kvinnor hem för att vara en billig resurs i hemmet. En person du nödvändigtvis inte behöver ha några känslor till även om en del har det också. Alltså själva grejen att övertala någon att komma med dig för pengar. För att du kan ge personen kläder osv osv.

Det finns flera sätt att se på saken.  Du kanske ser det som en räddning. Att man kommer till ett ekonomiskt fattigt land och plockar med en person för att se till så att den får det bättre. Så ser inte jag på saken.
Jag ser det mer som dagens människohandel. Att landet i sig är fattigt kan man inte skylla på något annat än överklassen. De som styr landet och världen.  För inte är det väl personen som byggde huset som folk bor i. Hon som tvättar och diskar. Inte är det väl deras fel?

Sen finns det ju undantag på människor som träffar någon där som de blir kära i och bestämmer sig för att bo i Sverige med. Det ser jag inga problem i. Men det är inte det vanligaste fallet av folk som tar hem fattiga människor.

Och det som irriterar mig redigt över saken är hur vi blundar för det.
Hur man kan sitta i sitt ficka rum och berätta om hur man lätt fick med sig 3 st thailändskor som man fått sätta på tillsammans och som sedan lagar din mat.
Det finns INGET normalt i att man ser kapitalismens brister och accepterar det. Om någon hade köpt din svensk fru för att någon har mer pengar eller större hus. Hade du sett det som onormalt då?

Vi har blivit så slagna av kapitalismen. Dom slår med sina ekonomiska piskor. Och låter oss  vanliga människor stå kvar ärrade. Varför vill folk stå där och låtsas som att det inte gör ont?
Varför står vi och beskyller oss själva för att folk går på social bidrag och liknande?
Det är små siffror jämfört med dom siffror som kapitalisterna fifflar med.
Då är min fråga. Vi som inte har något annat vapen än våran kropp. Är det något konstigt med att vi gör motstånd. Att vi slår tillbaka?

Idag är det en skam att vara arbetare och stå för att det här är skit. Och ha en åsikt om att de som står ansvariga ska också få stå upp för de som handlingar de begått.
Idag ska en arbetare gå till sitt jobb, accepterat sina löneminskningar och jobba över eftersom du som en billig arbetare har ett ansvar för företaget.

Det är inte vi som ska vara tacksamma för att det finns jobb. Det är dom som ska vara tacksamma för att det finns folk som arbetar. Utan chefer med löner på flera miljoner. Vad hade världen gjort då?
Gått under? Eller kanske börjat jobba för sig själv? Bygga upp vad som behövs när det behövs.

Är det något fel på systemet så är det du som är fel. Det är du som kommer bli kartlagd av polisen och få diverse problem. Och inte ens det tycker folket är konstigt. Man är i princip  dum i huvudet om man tar rättvisan i händerna och gör exakt vad som är rätt.

Men tillbaka till det tidigare nämnda med människohandel.
Kolla in det här .
Ett annat gott exempel. HUR KAN FATTIGDOM OCH KRISER VARA NÅGOT ANNAT ÄN KAPITALISMENS FEL?
När det kommer till pengar och ekonomi måste vi återgå till själva huvudproblemet, Kapitalismen.
Vi måste gå tillbaka och ifrågasätta varför det är så och inte förvänta oss något annat än förändring.
Inte någon förklaring. Det har vi fått nog av. Det är bortförklaringar och folk är så jävla dumma att dom går på det om och om igen.

Det var bara ett spontant meddelande från mig till er.
Kanske är jag inte bäst på att förklara. Men jag hoppas folk tog åt sig meddelandet på något sätt.
Ha det n thing about it!

Om Mikrofonberoende

Jag Collin Tillsammans med A.T skapade gruppen Mikrofonberoende. Främst för att kunna få ut vårat budskap på ett bra sätt. Vi båda hade redan en grund att stå på. A.T hade gästat några låtar tidigare och jag skrivit en del texter. Tillsammans fixade vi vår före detta studio Röda Bunkern. När vi senare började umgås med Innuce så blev det prat om att skaffa gemensam studio. Precis så blev det och därmed skaffade vi Studio 0221! Visa alla inlägg av Mikrofonberoende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: