Mac Bre!

Jag hade annat inplanerat från första början. Men när A.T skulle åka och handla HD kameran så beslutade jag mig för att prioritera det. Vi åkte iväg till västerås, pågrund av hålan vi bor i (med kasst utbud av affärer). Vi vandrade runt lite inne på mediamarkt innan vi hittade den. Vi testade att zomma och greja lite i ett visnings ex. Och vi kom fram till beslutet att vi skulle ha den.

Härom dagen hittade vi en Mac Book ibland MediaMarkts kampanjartiklar. Från början var planen att köpa den men sen kom vi av oss av någon anledning. Men nu när vi ändå var där passade vi på att kolla på lite olika Mac datorer, fast utan planer på att köpa någon. Det hela slutade med att vi hittade en MacBook Pro för 8999:-, då kom vi fram till att vi vill ha den nu! När vi går till kassan inser vi att den datorn vi hade tagit var en värre modell, och därav dyrare. Så åter tillbaka och leta efter rätt modell utan resultat. Efter att ha frågat personalen får vi veta att den är slutsåld. FAN!

Men det resulterade i något bättre (inte för plånboken dock), vi köpte den värre modellen!
Jag kommer inte riktigt ihåg priset och det kanske inte är så jätte viktigt att ta upp.
Så nu är vi båda väldigt nöjda efter ett par riktigt bra inköp.
Vi köpte även 2 st usb hubbar med 4 uttag vardera. Eftersom Mac bara har 2.
Vi inhandlade även in ett fodral till Macen, ingen speciell som vi fick ner prutat med 100 kr bara för det att vi valde att ta den värre modellen av Macbook Pro.

Allt är så mycket bättre och hittills har vi inte stött på dom ljudtekniska problemen som vi tidigare stött på
Det kommer nog bli en stor förändring i själva arbetet med musiken. Kommer gå mycket bättre och själva viljan att arbeta kommer också vara större eftersom vi inte kommer fastna på samma gamla problem.
Det känns som det mesta går att lösa så mycket lättare med Mac. Och det tidigare citatet ”Allt skulle gå så mycket lättare om vi hade en Mac” behöver inte längre användas. Vi får väl se hur lång tid det börjar ta inna vi börjar bjuda upp Macen till en dans runda i boxnings ringe. Förmodligen och förhoppningsvis aldrig.

Och i och med bytet av hårdvara så kommer vi troligen att sluta använda Acid Pro 6.
Och istället gå över till Macs egna programvara ”Garageband” som tidigare visat ett gott intryck. Alternativt blir att vi fixar Pro tools.

Och i och med att vi fick tipset av Cheek Eloheim från Chipchoppin Order så var det självklart att en av hans släpp skulle vara de första som spelas på datorn.

Låten ”Helaren” riktigt skön:

Tunga grabbar alltså!
Men nu ska vi tillbaka till arbetet med musiken.
Kommer bli fett kul!

A.T citerar: ”Våra verktyg, Vårt arbete, Vår gåva till er, Vårt resultat”

Peace
/A.T & Collin

Om Mikrofonberoende

Jag Collin Tillsammans med A.T skapade gruppen Mikrofonberoende. Främst för att kunna få ut vårat budskap på ett bra sätt. Vi båda hade redan en grund att stå på. A.T hade gästat några låtar tidigare och jag skrivit en del texter. Tillsammans fixade vi vår före detta studio Röda Bunkern. När vi senare började umgås med Innuce så blev det prat om att skaffa gemensam studio. Precis så blev det och därmed skaffade vi Studio 0221! Visa alla inlägg av Mikrofonberoende

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: